ГоловнаПолітика

Син Богатирьової побудував будинок під Києвом на незаконно приватизованій землі

За даними прокуратури, ділянка коштує майже 900 тис. гривень

Син Богатирьової побудував будинок під Києвом на незаконно приватизованій землі
Фото: moz.gov.ua

Прокуратура Обухівського району Київської області виявила незаконне відведення і приватизацію земель водного фонду членами сім'ї колишнього міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Прокурорською перевіркою встановлено, що вказану земельну ділянку площею 0,46 га в с. Плюти Обухівського району Київської області незаконно відведено у власність сина екс-міністра з числа земель водного фонду річки Дніпро. За результатами перевірки прокуратура заявила позов до суду про визнання недійсним і скасування державного акту на право власності на земельну ділянку вартістю майже 900 тис. грн та витребування її в державну власність з незаконного володіння", - наголошується в повідомленні.

Як повідомила програма "Наші гроші", в селі Плюти розташований один із маєтків родини Богатирьової. Оформлено маєток на одного з її синів, Ігоря. У документації Державної архітектурно-будівельної інспекції він прописаний як індивідуальний житловий будинок з гостьовим будинком, прибудовою, будинком охорони та господарською будовою.

Будинок нагадує середньовічний замок. Це триповерхова споруда з шпилевидним дахом і трубами. Вона розташована на острівці і однією стороною виходить на озеро. Маєток має мощену каменем величезну набережну, кілька причалів, а крім гаражів для автомобілів, ще й гаражі для човнів. На території також розташований сосновий бір, березовий гай, поряд - великий тенісний корт. Майже всі будівлі в маєтку - двоповерхові.

На відео про маєток у Плютах розповідається з позначки 4:25.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура розслідує кримінальне провадження за фактом розтрати держкоштів чиновниками МОЗ, в тому числі колишнім міністром Раїсою Богатирьовою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram