ГоловнаПолітика

За минулу добу в АТО поранені шестеро військових

За словами Селезньова, бойовики використовують зброю, якої немає в української армії

За минулу добу в АТО поранені шестеро військових
Фото: Макс Левин

Шестеро українських військовослужбовців були поранені 22 червня під час антитерористичної операції на сході, повідомив прес-секретар АТО Владислав Селезньов.

"Бойовики уникають прямих вогневих контактів, обстрілюють наші підрозділи із засідок. Внаслідок обстрілу отримали поранення п'ятеро військовослужбовців АТО і один прикордонник", - зазначив він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Селезньов поінформував, що в шістьох районах Донецької та Луганської області, де знаходяться сили АТО, були вчинені вогневі нальоти на позиції українських військовослужбовців і колони військової техніки, які відбили вогнем у відповідь. Він зазначив, що бойовики застосовують стрілецьку зброю, в тому числі снайперські гвинтівки, ведуть вогонь з мінометів, здійснюють артилерійські обстріли позицій учасників АТО.

"Слід зазначити, що бойовики використовують зброю, якої немає на озброєнні у Збройних силах України, зокрема, 12,7-мм великокаліберні снайперські гвинтівки "Вихлоп", - сказав керівник.

Селезньов запевнив, що сили АТО дотримуються умов мирного плану врегулювання ситуації у східних регіонах України, продовжують нести службу на блокпостах, блокувати бойовиків, забезпечують охорону та оборону державного кордону на певних ділянках, наступальні дії й обстріли об'єктів не проводяться.

У повідомленні наголошується, що джерела підтверджують факти обстрілу терористами соціальних об'єктів, шкіл, дитячих садів і лікарень в деяких районах Краматорська. На сході йде робота з відновлення мовлення українських телеканалів.

Нагадаємо, бойовики уночі 23 червня чотири рази обстріляли табори й блокпости сил антитерористичної операції на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram