ГоловнаПолітика

США готові погодити нові санкції проти Росії на саміті G7

Меркель і Олланд поговорили з Путіним по телефону

США готові погодити нові санкції проти Росії на саміті G7
EPA/UPG
Фото: "Большая семерка"

Сполучені Штати Америки готові погодити санкції проти Росії на саміті "Великої сімки". Про це пише DW.

"Сполучені Штати знову погрожують Росії санкціями, враховуючи українську кризу. Уряд у Москві має використати свій вплив на озброєних сепаратистів у східних регіонах України і публічно закликати їх скласти зброю. Крім того, від Росії вимагають зупинити потік зброї і бойовиків через кордон з Україною", - передає Reuters із посиланням на повідомлення адміністрації президента США.

Якщо Москва не дослухається до закликів, Вашингтон готовий спільно з іншими країнами "Великої сімки" погодити нові економічні санкції проти Росії, йдеться в повідомленні.

Новими санкціями Москві погрожують і європейські країни - Німеччина та Франція. У неділю, 22 червня, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд мали телефонні розмови з російським президентом Володимиром Путіним. Якщо Росія не зробить свого внеску в деескалацію ситуації на сході України, обоє європейських лідерів погрожують Москві запровадити наступні санкції.

Як відомо, керівники США, Франції та Німеччини в суботу, 21 червня, погодилися з потребою застосувати нові санкції проти Росії, якщо вона не вживе заходів для зниження напруження на південному сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram