ГоловнаПолітика

Путін хоче, щоб діалог між владою і сепаратистами в Україні налагодив Медведчук

Лідер "Українського вибору" нібито отримав схвалення ДНР на зустріч з місією ОБСЄ

Путін хоче, щоб діалог між владою і сепаратистами в Україні налагодив Медведчук
Фото: http://vybor.ua

Президент Росії Володимир Путін хоче, щоб діалог між сепаратистами на сході України і владою допомагав налагоджувати лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук.

"Володимир Путін вітає інформацію про початок попередніх контактів лідера громадського руху "Український вибір" Віктора Медведчука в Донецьку та Луганську. В. Медведчук, як відомо, є лідером громадського руху "Український вибір", послідовно підтримує ідею федералізації України. Водночас його поважають у Києві, з ним знайомі і на Заході", - повідомляє прес-служба Кремля.

Згідно з повідомленням, під час переговорів із представниками самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) Медведчук отримав згоду на зустріч з місією ОБСЄ з приводу налагодження діалогу між Києвом і південним сходом України, яку Росія підтримує на рівні посла.

Нагадаємо, бізнесмен Рінат Ахметов підтвердив, що в п'ятницю, 19 червня, мав зустріч з лідером проросійської організації "Український вибір" Віктором Медведчуком, про яку раніше повідомляли в соцмережах.

Відповідаючи на запитання, у якому статусі до нього приходив Медведчук - як приватна особа чи як людина, що має мандат на переговори від будь-якої зі сторін конфлікту (наприклад, російської - ред.), Ахметов сказав: "Як людина, у якої болить душа за Україну і за все, що відбувається в нашій країні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram