ГоловнаСуспільствоЖиття

Віче Євромайдану в Харкові: є постраждалі та затримані (Оновлено)

Міліція розбила голову жінці, кількох людей затримала

О 19:00 у Харкові почалося Народне віче Євромайдану.

На площі Конституції зібралося близько тисячі людей, повідомляє INSIDER.

Люди скандують "Слава Україні!", "Героям Слава!", "Україна - це Донбас", "Донбас - це Україна". Провокацій на вулицях міста немає.

Фото: INSIDER

Активісти кажуть, що проведення Народного віча вирішили перенести з площі Шевченка на площу Конституції через загострення ситуації в місті і сьогоднішній мітинг Антимайдану.

Фото: INSIDER

Згодом активіст громадської ради Валентин Бистриченко закликав людей піти на площу Свободи, де мітингують проросійськи налаштовані городяни.

Водночас один із координаторів заходу Ігор Россоха зазначив, що це провокація. Але близько 400 осіб усе ж попрямували до місця мітингу Антимайдану.

Міліція спробувала стримати натовп, який хотів потрапити на площу, застосувавши кийки. На площі немає мітингувальників-антимайданівців - лише правоохоронці.

Фото: StudMedia Kharkov

Є перша постраждала - міліціонери розбили голову жінці.

На площі Свободи проросійська акція вже закінчилася. Біля пам'ятника Леніну - 50-70 міліціонерів, ще близько 100 - біля Харківської ОДА.

Фото: StudMedia Kharkov

За словами в.о. заступника голови ОДА Івана Варченка, є затримані мітингувальники з обох сторін, зокрема активіст Валентин Бистриченко. Водночас у соцмережах повідомили про звільнення активіста.

Фото: StudMedia Kharkov

Ситуація в місті загалом спокійна.

Нагадаємо, 22 червня в Харкові активісти Компартії України і проросійських рухів провели ходу, участь у якій узяли понад 300 осіб.

Люди виступали проти АТО, скандували "Харків, вставай, фашистів жени", "Донбас, ми з тобою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram