ГоловнаПолітика

США і ЄС пригрозили Росії новими санкціями

Обама, Меркель і Олланд вимагають від Путіна сприяти плану Порошенка

США і ЄС пригрозили Росії новими санкціями
Барак Обама, Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Керівники США, Франції та Німеччини погодилися з необхідністю застосування нових санкцій проти Росії, якщо вона не вживе заходів для зниження напруженості на південному сході України.

"Вони домовилися, що якщо Росія негайно не вживе конкретних кроків із деескалації ситуації у східній Україні, то США і Євросоюз скоординують додаткові дії для того, щоб Росія заплатила за це ще вищу ціну", - йдеться в заяві Білого дому, пише Інтерфакс-Україна.

У ній наголошується, що домовленості про це досягнуто за підсумками телефонних переговорів президента США Барака Обами з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

У заяві також наголошується, що лідери трьох країн підтримали рішення українського президента Петра Порошенка про тимчасове припинення вогню і вимагають від Росії відвести війська від українського кордону.

Раніше представник американської адміністрації Джош Ернест заявив журналістам, що США за жодних обставин не приймуть використання Росією своїх військових контингентів на українській території.

"Ми уважно стежимо за ситуацією. Ми не приймемо використання Росією своїх збройних сил у східній Україні з будь-якого приводу", - підкреслив він.

Ернест, маючи на увазі повідомлення деяких російських ЗМІ, додав: "Повідомлення з Москви про те, що Міноборони Росії розглядає можливість створення військових кордонів у східній Україні, також викликають занепокоєння".

"Ми маємо власну інформацією про те, що Росія знову розташовує війська на кордоні з Україною", - повідомив Ернест.

Представник держдепартаменту США Джен Псакі також зазначила, що США "впевнені" в концентрації російських військ на кордоні з Україною, а також у тому, що "додаткові танки готові вирушити в місця зосередження" на кордоні.

Нагадаємо, раніше російська газета РБК-Дейлі, посилаючись на інформовані джерела, повідомила про плани із введення військ на схід України, які розробляються в Міністерстві оборони РФ. Мова нібито йде не про відкриту війну, а про намір "розділити" сепаратистів і урядові сили для примусового припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram