ГоловнаПолітика

Російському найманцеві обіцяли по $1 тис. за вбитого офіцера і по $300 - за рядового

СБУ затримала іноземного бойовика під Слов'янськом

Служба безпеки України затримала громадянина Росії за підозрою в участі у бойових діях на боці терористів у Слов'янську Донецької області.

"Силами АТО під Слов'янськом Донецької області затримано громадянина Російської Федерації "Т", якого скерували російські спецслужби для участі в бойових діях на сході України", - сказано в повідомленні прес-служби СБУ.

За словами "Т", представник Федеральної служби безпеки Росії, який його вербував, пообіцяв платити винагороду: за вбитого українського офіцера - тисячу доларів, а за вбитого рядового військовослужбовця - 300 доларів.

Після проходження інструктажу найманець отримав 200 тис. російських рублів і квиток до Луганська. Звідти він мав дістатися до Слов'янського міськвиконкому для отримання зброї й інструкції для участі в бойових діях.

Фото: http://www.sbu.gov.ua

Нагадаємо, 17 червня СБУ оприлюднила відео допиту громадянина Росії, якого найняла за гроші терористична організація "ДНР". 15 червня Микола Корчагін, уродженець Рязанської області, разом зі своїм спільником у стані алкогольного сп'яніння обстріляв українських військових на блокпосту поблизу Слов'янська. Під час бою спільника Корчагіна вбили, а самого його схопили. У нападника вилучили автоматичну зброю, пістолет і патрони до них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram