ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін знизив "зелений" тариф майже вдвічі, - учасники ринку

Рішення уряду поки що ніде не оприлюднили

Кабмін знизив "зелений" тариф майже вдвічі, - учасники ринку

Кабмін на засіданні 18 червня схвалив розпорядження "Про вдосконалення системи розрахунків за електроенергію з альтернативних джерел енергії", що зумовить зниження "зеленого" тарифу вдвічі. Однак його навмисне не публікують на сайті уряду або в інших офіційних джерелах.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на учасників ринку альтернативних видів палива та енергетики.

Це розпорядження передбачає, що під час розрахунку "зеленого" тарифу для всіх суб'єктів господарювання, які виробляють електроенергію з альтернативних джерел енергії, крім міні-ГЕС, коефіцієнт пікового часу знижується з 1,8 до 1,01. Це автоматично зменшить величину гарантованого законом тарифу майже удвічі.

За словами учасників ринку, про ухвалення документа випадково стало відомо після засідання парламентського комітету з ПЕК від заступника міністра Міненерговугілля Вадима Уліда, який повідомив в кулуарах парламенту про те, що прем'єр-міністр України підписав зазначений документ. При цьому в порядку денному засідання Кабміну від 18 червня, оприлюдненому на офіційному веб-сайті уряду, зазначеного проекту немає.

На думку учасників галузі, це було зроблено навмисно, щоб не привертати увагу до очевидного порушення закону.

"Звичайно, в Міненерговугілля чудово знають, що змінювати зазначений тариф можна тільки в законодавчому порядку. Але після того, як депутати профільного комітету не пристали на необґрунтовану пропозицію Міненерговугілля щодо зменшення зелених тарифів, у Міненерговугілля вирішили все зробити "тишком-нишком", через Кабмін", - сказав співрозмовник агентства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram