ГоловнаПолітика

Наливайченко: все, на чому базується спецслужба, вивезли у Сімферополь

Голова СБУ запевняє, що вивозити почали ще в грудні

Наливайченко: все, на чому базується спецслужба, вивезли у Сімферополь

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомив, що з грудня 2013 року і до кінця лютого 2014 року всю сучасну зброю, особисті справи й архіви СБУ вивезли у Сімферополь.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "День".

"З грудня 2013 року і до кінця лютого 2014-го в структурі Служби працювали три групи високопосадовців ФСБ. Протягом цих місяців усю сучасну зброю, особисті справи, архіви - все, на чому базується професійна спецслужба,  вивезли в Сімферополь", - зазначив Наливайченко.

За його словами, останніми роками підрозділи, які покликані захищати Українську державу, були наповнені російською агентурою.

"Усе це свідчить про те, що Москва разом з Януковичем планомірно і давно готувалася до анексії Криму та подій, що відбуваються сьогодні на Донбасі", - вважає Наливайченко.

Окрім того, він повідомив, що колишній голова СБУ Олександр Якименко, який зараз перебуває в Севастополі, організовує постачання зброї в Україну.

"Останній доказ - затримання величезної партії зброї та вибухівки, грошей у Бердянську: 900 гранат, 80 автоматів, десятки тисяч доларів для агентури, самопроголошених мерів від Якименка", - повідомив глава СБУ.

Наливайченко повідомив, що СБУ припинила всі контакти з ФСБ і розірвала двосторонні домовленості та угоди.

Нагадаємо, Наливайченко повідомив, що спецслужба в рамках своєї діяльності заарештувала більш ніж 90 терористів і диверсантів, серед яких 13 громадян Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram