ГоловнаПолітика

ЄС стурбований загибеллю журналістів на Сході України, - Ештон

Українську владу закликають провести незалежне розслідування загибелі журналістів та активіста

ЄС стурбований загибеллю журналістів на Сході України, - Ештон
Фото: EPA/UPG

Європейський Союз дуже стурбований насильством у Східній Україні, яке відбувається у результаті діяльності незаконних збройних угруповань, а також є наслідками ескалації насильства щодо свободи ЗМІ та свободи слова.

Про це йдеться у заяві Верховного представника Європейського союзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, яку поширили у четвер у Брюсселі, пише УНІАН.

У заяві, як приклад погіршення ситуації вказані смерті журналістів з Росії Ігоря Корнелюка та Антона Волошина.

"Другий приклад - це смерть громадського активіста Олександра Решетняка, який помер від тортур після того, як був викрадений. Ми висловлюємо наші щирі співчуття їх родинам. Ми закликаємо владу провести незалежне розслідування цих випадків, а також усіх інших випадків порушення прав журналістів", - наголошується в заяві. Нагадаємо, 17 червня під Луганськом внаслідок мінометного обстрілу загинув російський журналіст "Вестей" Ігор Корнелюк та звукорежисер Антон Волошин.

Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук повідомив, що Корнелюк (як і його колега Антон Волошин) потрапили на територію України нелегально.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram