ГоловнаПолітика

Рада в четвер має намір схвалити новий закон про вищу освіту

Депутати також розглянуть закон про введення кримінальної відповідальності за фінансування сепаратизму

Рада в четвер має намір схвалити новий закон про вищу освіту
Фото: Степан Івахів

Верховна Рада на пленарному засіданні в четвер, 19 червня, має намір ухвалити у другому читанні закон про вищу освіту (законопроект №1187-2).

Про це йдеться у порядку денному засідання парламенту.

У першому читанні депутати планують розглянути законопроекти №4822 про запровадження кримінальної відповідальності за фінансування сепаратизму, №4998 про гарантії переселенцям із зони антитерористичної операції навчання коштом державного бюджету в інших регіонах України та №4930 про введення механізму податкового компромісу.

У другому читанні парламентарі мають намір ухвалити законопроекти №4938 про посилення стабільності банківської системи та №4389 про визначення підстав роботи комісії з питань реабілітації осіб, яких незаконно засудили в період з березня 2010 року по лютий 2014 року.

Крім того, заплановано доповідь голови підкомітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Ради, депутата Анатолія Диріва (фракція "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина") про обрання членів парламентських комітетів.

Також на порядку денному вказано розгляд кадрових питань без уточнення, яких саме.

Як повідомляло агентство, за словами голови "Батьківщини" Сергія Соболєва в четвер президент Петро Порошенко має представити в Раді кандидатури на посади міністра закордонних справ, голови Національного банку і генерального прокурора.

Порошенко пропонує Раді призначити міністром закордонних справ Павла Клімкіна, головою НБУ - Валерію Гонтареву і дати згоду на призначення Віталія Яреми на посаду генпрокурора.

18 червня Порошенко звільнив від виконання обов'язків генпрокурора Олега Махніцького, призначив його своїм радником і запропонував Раді звільнити голову НБУ Степана Кубіва і звільнити Андрія Дещицю від виконання обов'язків міністра закордонних справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram