ГоловнаСуспільствоПодії

"Репортери без кордонів" нарахували 5 загиблих в Україні журналістів у 2014 році

Організація підкреслила важливість достовірної інформації про події в Україні

"Репортери без кордонів" нарахували 5 загиблих в Україні журналістів у 2014 році
Фото: analitica.kiev.ua

В Україні від початку 2014 року під час виконання своєї роботи загинули п'ятеро працівників ЗМІ.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на заяву голови бюро у справах Східної Європи та Центральної Азії неурядової організації "Репортери без кордонів" Йоханна Біра.

"Число працівників ЗМІ, убитих в Україні у зв'язку з їх роботою, сягнуло п'яти з початку року", - сказав Бір.

Голова бюро закликав українську владу припинити перешкоджати діяльності російських журналістів. "Ми також закликаємо владу України взяти на себе відповідальність і поважати роботу журналістів, припинити перешкоджати пересуванню країною російських журналістів і дати російським журналістам висвітлювати події в країні", - заявив Бір.

Він також закликав припинити затримувати тих, хто не акредитований українською владою. "Це не привід їх заарештовувати", - підкреслив він.

При цьому Бір зазначив, що для всього світу важлива достовірна інформація про події в Україні. "На кону право місцевого населення та міжнародної спільноти на інформацію про події", - підкреслив він.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті "Репортерів без кордонів", серед п'яти загиблих журналістів - італійський фотограф Андреа Роккеллі і його помічник Андрій Миронов, кореспондент української газети "Вести" В'ячеслав Веремій, російський журналіст кореспондент "Вестей" Ігор Корнелюк та відеоінженер Антон Волошин.

Нагадаємо, 18 червня російські журналісти вибачилися, що брехали про події в Україні. Раніше в той самий день у Держдумі запропонували припинити відправлення російських журналістів до України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram