ГоловнаПолітика

ГПУ розпочала розслідування за фактом загибелі 49 військових у Луганську

Розслідування стосується посадових осіб Збройних сил і оперативного штабу АТО

ГПУ розпочала розслідування за фактом загибелі 49 військових у Луганську
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура 17 червня розпочала розслідування проти посадовців Збройних сил і оперативного штабу управління антитерористичною операцією Антитерористичного центру при Службі безпеки України за підозрою в недбалому ставленні до військової служби, внаслідок якого в Луганську загинули 49 українських військовослужбовців. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Як повідомляють, 14 червня в 00:13 для забезпечення АТО, яку проводять у Донецькій і Луганській областях, з Дніпропетровська до Луганська вилетів військово-транспортний літак Іл-76, на борту якого перебували 40 військовослужбовців 25 повітряно-десантної бригади, 9 членів екіпажу 25 окремої бригади військово-транспортної авіації, військова техніка й інше військове майно.

Було встановлено, що військові посадові особи Збройних сил та оперативного штабу АТО проігнорували наявну інформацію про активізацію діяльності терористичних угруповань поблизу аеропорту Луганська, а також про перебування на озброєнні сепаратистів переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК) і не вжили заходів для безпечної посадки літака в районі проведення АТО.

Унаслідок чого під час заходження на посадку в аеропорту Луганська на висоті 400 метрів Іл-76 обстріляли невстановлені особи з ПЗРК і великокаліберного кулемета.

У результаті обстрілу літак зайнявся й упав: загинули 49 військовослужбовців, які перебували на борту, військове майно та техніка знищені.

Розслідування розпочато за ч. 2 ст. 425 Кримінального кодексу (Недбале ставлення до військової служби).

Нагадаємо, 49 людей загинули 14 червня внаслідок падіння збитого сепаратистами військово-транспортного літака Іл-76 Збройних сил в аеропорту Луганська.

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію для розслідування цієї обставини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram