ГоловнаПолітика

Рада ввела кримінальну відповідальність за дискримінацію інвалідів

Схожий закон парламент ухвалив 2012 року

Рада ввела кримінальну відповідальність за дискримінацію інвалідів
Фото: Степан Івахів

Народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект №3640 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про захист прав інвалідів". За відповідне рішення проголосували 227 парламентаріїв, повідомляє "РБК-Україна".

Цей закон вносить зміни до статті 2 закону України "Про засади соціальної захищеності інвалідів в Україні", що передбачають, що термін "дискримінація за ознакою інвалідності" вживають у значенні, поданому в Конвенції про права інвалідів та законі України "Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні".

Також закон вносить зміни до статті 161 Кримінального кодексу України, вони передбачають настання кримінальної відповідальності у разі дискримінації за ознакою інвалідності.

На думку авторів документа, основна мета цього закону - це захист інвалідів від обмеження їхніх прав за ознакою інвалідності.

Нагадаємо, 25 січня 2012 року набув чинності закон №4213-VI "Про внесення змін до деяких законів України про права інвалідів". Згідно із законом, дискримінація за ознакою інвалідності заборонена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram