ГоловнаПолітика

У РНБО обіцяють тисячу нових БТРів для армії

Військовим пропонують вибрати між БТР 3Е1 і БТР 4Е

У РНБО обіцяють тисячу нових БТРів для армії
Фото: Макс Левин

У Раді національної безпеки й оборони обіцяють Збройним силам України тисячу нових бронетранспортерів для застосування в зоні антитерористичної операції на сході України.

Про це під час брифінгу заявив представник РНБО Володимир Чеповий, пише РБК-Україна.

"Збройні сили України проведуть порівняльні випробування БТРів 3Е1 і БТРів 4Е "Буцефал" з метою вибрати найкращий бронетранспортер для ЗСУ, для застосування в зоні АТО. Всього буде закуплено близько 1 тис. одиниць техніки. Розглядається також питання закупівлі легкоброньованих колісних бронетранспортерів "Дозор-Б", - заявив він.

Турчинов на сході провів огляд нової військової техніки

БТР 3Е1 - це броньована машина вагою 16,4 тонни. Екіпаж БТР складає 2 людини, десант - 6 осіб. Бойова машина оснащена гарматою калібру 30 мм, кулеметом калібру 7,62 мм, гранатометом калібру 30 мм. Максимальна швидкість по шосе становить 100 км/год, на плаву - 8 км/год.

БТР 4Е: бронетранспортер вагою 20 тонн оснащений бойовим модулем з 30-мм гарматою, кулеметом калібру 7,62 мм, гранатометом калібру 30 мм, а також протитанковою системою "Бар'єр". Екіпаж БТР складає 3 людини, десант - 8 осіб. Це потужніша й швидша машина, ніж 3Е1

Бронетранспортер "Дозор" є бойовою броньованою машиною з колісною формулою 4х4, яка призначена для транспортування особового складу, перевезення вантажів і установки різного озброєння легкого типу, засобів зв'язку і спеціального устаткування. Він може перевозити 11 осіб з максимальною швидкістю близько 100 км/год. БТР озброєний зенітною кулеметною установкою з дистанційним управлінням зсередини машини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram