ГоловнаПолітика

Вілкул: якщо ситуація не зміниться радикально, президент змінюватиме Кабмін

Екс-віце-прем'єр пропонує всерйоз зайнятися децентралізацією влади

Вілкул: якщо ситуація не зміниться радикально, президент змінюватиме Кабмін
Фото: Макс Левин

Колишній віце-прем'єр Олександр Вілкул вважає, що якщо ситуація в Україні найближчим часом радикально не зміниться, то президент Петро Порошенко порушить питання про зміну уряду.

"Своєю бездіяльністю уряд не тільки не вирішує політичну кризу, а й посилює економічну - триває катастрофічне зростання тарифів на газ і електрику, зростання цін на продукти, падіння курсу гривні, зупинка підприємств... Влада зобов'язана проявити політичну волю і ще цією сесією Верховної Ради до середини липня зробити крок для вирішення конфлікту - прийняти зміни до Конституції щодо децентралізації влади, які зараз просуває віце-прем'єр Володимир Гройсман", - заявив Вілкул на Національному експертному форумі.

Він підкреслив, що децентралізація сама по собі - не панацея, але це найважливіша складова стабілізації ситуації. "Право громад у регіонах в рамках єдиної країни самостійно визначати гуманітарну та фінансову політику створить реальну платформу для вирішення кризи зараз і економічного розвитку в майбутньому. Інвестиції підуть в країну, коли буде мир і ефективна система управління в регіонах, а не куца пострадянська вертикаль", - сказав він.

Він підкреслив, що якщо ситуація не зміниться радикально найближчим часом, то, найімовірніше, президент буде змінювати уряд.

Нагадаємо, уряд України з 27 лютого очолює Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram