ГоловнаСвіт

СК РФ порушив кримінальну справу проти Авакова і Коломойського

Українцям приписали організацію вбивств та інші злодіяння

СК РФ порушив кримінальну справу проти Авакова і Коломойського
Игорь Коломойский
Фото: Макс Левин

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

З повідомлення офіційного представника СК Володимира Маркіна, опублікованого на сайті відомства, випливає, що їх підозрюють в організації вбивств, у застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни, викраденні людей, а також перешкоджанні законній діяльності журналістів.

За версією слідства, з 12 квітня цього року Аваков разом з Коломойським та іншими вищими керівниками Міноборони України організували і керували військовою операцією, спрямованою на вбивство цивільних осіб. У повідомленні сказано, що в ній беруть участь військовослужбовці Збройних сил України, члени Нацгвардії і "Правого сектору", а також бійці батальйону спецпризначення "Дніпро" МВС України, створеного і фінансованого Коломойським.

У заяві СК також наголошено, що під час антитерористичної операції на південному сході країни "вбито понад 100 цивільних осіб, зокрема громадян Російської Федерації, які виконували свої службові обов'язки, - журналістів Корнелюка, Волошина і правозахисника Миронова". Слідство також вважає, що викрадення журналістів телеканалу "Звезда" Андрія Сушенкова і Антон Малишева організували з відома Авакова і Коломойського.

"Нехай Коломойський, Аваков і виконавці, усі їхні співучасники від організаторів до виконавців пам'ятають, що жоден їхній злочин, скоєний проти свого народу і російських громадян не залишиться безкарним", - наголошено в заяві російського відомства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram