ГоловнаСуспільствоПодії

У Полтавській області стався вибух на магістральному газопроводі (оновлено)

"Уренгой-Помари-Ужгород" могли підірвати терористи

У Лохвицькому районі Полтавської області стався вибух магістральном газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород".

Фото: сторінка на facebook Ореста Олійника

Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС Полтавської області, інформує телеканал "112".

"Вибух стався близько 14:45 на газопроводі, на території поля. На місце події виїхали всі служби, зокрема оперативно-слідча група. Через полум'я та високу температуру підійти неможливо. Інформації про жертв і постраждалих наразі немає", - розповіли у прес-службі МВС.

Полум'я піднялося заввишки близько 200 метрів.

Фото: сторінка на facebook Ореста Олійника

Фото: сторінка на facebook Ореста Олійника

Про попередні причини вибуху можна буде говорити після локалізації полум'я. Місцеві мешканці впевнені, що газопровід сам вибухнути не міг.

"Найімовірніше, це теракт", - розповіла свідок події.

Пізніше представник прес-служби ГУ МВС у Полтавській області повідомив "Українські Новини", що займання від вибуху вже ліквідовано.

Користувач "Фейсбуку" Орест Олійник повідомляє, що станом на 16:00 вогню вже немає, тільки дим.

Фото: сторінка на facebook Ореста Олійника

У повідомленні облуправління Держслужби з надзвичайних ситуацій від 17:00 наголошується, що загоряння газу між селами Ісківці і Червоне відбулося в результаті розгерметизації магістрального газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород".

Аварійна бригада Лубенського лінійного управління магістральних газопроводів проводить роботи з припинення подачі газу по трубопроводу шляхом перекриття двох засувок. Населені пункти від газопостачання не відключалися.

Нагадаємо, у травні на газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород в Івано-Франківській області влаштували три вибухи, які, на щастя, не завдали серйозної шкоди. Слідство кваліфікувало подію як теракт.

"Уренгой-Помари-Ужгород" магістральний експортний газопровід. Поєднує газові родовища півночі Західного Сибіру з Ужгородом. Далі газ транспортується кінцевим споживачам у Центральній і Західній Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram