ГоловнаЕкономікаБізнес

Екс-головний архітектор Києва заявив про спробу відібрати у нього бізнес-центр на Печерську

Бабушкін звинувачує у рейдерстві росіянина, близького до "Сім'ї"

Власники і трудовий колектив ТОВ "Ліра-2000" звернулися з відкритим листом до президента Петра Порошенка з проханням втрутитися в ситуацію, що виникла навколо підприємства та будівлі, де розмістився його офіс.

"Нас буквально тероризує громадянин Російської Федерації Ігор Юрійович Бобнєв, який у змові з певними посадовими особами та представниками судової влади методично, об'єкт за об'єктом, відбирає у власників їхню власність. При цьому загарбник використовує різні шахрайські методи. Один з них - підробка документів, що вже доведено офіційною експертизою Київського інституту незалежних судових експертиз. На підставі сфальсифікованих даних, абсолютно протизаконно, була позбавлена своєї власності і частки в підприємстві ТОВ "Ліра-2000", громадянка України Ольга Солоневич. Також за такою схемою - шляхом таємного збільшення розміру статутного капіталу, була відібрана власність та корпоративні права у Бабушкіна Сергія В'ячеславовича", - йдеться в листі трудового колективу, повідомляє РБК-Україна.

На думку працівників "Ліри-2000", гіркою іронією долі є той факт, що рейдер з двома російськими паспортами в кишені, намагається позбавити права власності на об'єкт (бізнес-центр "Ліра-2000") людину, "яка не тільки законно нею володіє, фінансувала будівництво, приймала й виплачувала кредити, але і розробила цей комплекс. Йдеться про заслуженого архітектора України, головного архітектора Києва 1996-2003 років, професора Міжнародної Академії архітектури Бабушкіна Сергія В'ячеславовича. У якого зараз намагаються відібрати не тільки майно, а й права інтелектуальної власності".

Як стверджує колектив "Ліра-2000", російського рейдера прикривають представники "Сім'ї" Януковича.

"За нашими даними, Ігор Бобнєв тривалий час вирішував свої питання і уникав відповідальності перед законом завдяки "дружбі" з колишніми високопоставленими чиновниками. Непрямим доказом того, що російський громадянин Бобнєв перебував під захистом "Сім'ї", є його здатність ухилятися від спілкування та офіційних допитів в українських правоохоронних органах. Незважаючи на те, що за фактом шахрайства проти Ігоря Бобнєва порушено три кримінальні справи, його не викликають на допити, кримінальні справи не розглядаються в суді", - йдеться в листі до президента.

Окрім того, працівники скаржаться на тиск на підприємство. "Підприємство намагаються довести до банкрутства, роблячи неможливою його діяльність. За сфабрикованими справами арештовують майно. Причому постанова про накладення арешту оскаржувалася, арешт знімався, а наступного дня його знову накладав вищезгаданий суддя. Яскравим прикладом тиску на суспільство є заборона на відчуження його нерухомого майна, накладена реєстратором Обухівського р-ну Київської області в суботу 31.05.2014 року о 6.55 ранку. Хочемо зазначити, що майно підприємства перебуває у Печерському р-ні, м. Києва, а не в Обухівському р-ні Київської області, а також, що 31.05.2014 року - це субота. Також дивує час накладення заборони: 6.55 ранку. На наш погляд, реєстратор діяв з перевищенням службових повноважень", - стверджується в листі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram