ГоловнаПолітика

СБУ затримала диверсанта, який мав намір пошкодити військові літаки в Миколаєві

У нього виявили гранату і бойові патрони

У Миколаєві Служба безпеки затримала 39-річного громадянина, який вербував у Херсонській, Миколаївській й Одеській областях потенційних учасників для здійснення диверсій на боці сепаратистів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ. Згідно з повідомленням, його діяльність координувала російська сторона з території Криму.

Фото: www.sbu.gov.ua/

"6 червня 2014 року в Перевальську Луганської області зловмисник отримав від представників російського штабу "Козача національна гвардія" вказівку - спільно з бойовиками терористичної організації "ЛНР" вивести з ладу бойові літаки ЗС України, які дислокуються на військовому аеродромі в Миколаївській області. Наступного дня він прибув до Миколаєва, щоб здійснити розвідку прилеглої до аеродрому території, визначити оптимальні позиції для ведення вогню по українських літаках і шляхи відходу диверсійної групи", - повідомляє СБУ.

Фото: www.sbu.gov.ua/ сбу,диверсант

У СБУ зазначили, що зловмисника затримали 7 червня. У нього вилучили карту військового аеродрому, а під час обшуку за місцем проживання виявили патрони до автоматичної стрілецької зброї і бойову гранату.

СБУ порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.263 та ч.2 ст. 258 КК України за фактом підготовки до вчинення терористичного акту і незаконного поводження зі зброєю. Затриманому суд обрав запобіжним заходом утримання під вартою.

Нагадаємо, вчора співробітники СБУ затримали керівника групи бойовиків "Чечена", що брала участь у збройному протистоянні проти українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram