ГоловнаЕкономікаДержава

Єврокомісія пропонує "Нафтогазу" і "Газпрому" зустрітися завтра в Києві

Про це йшлося на зустрічі Юрія Продана з єврокомісаром Гюнтером Еттінгером

Єврокомісія пропонує "Нафтогазу" і "Газпрому" зустрітися завтра в Києві
Фото: EPA/UPG

Комісар Європейського Союзу з питань енергетики Гюнтер Еттінгер пропонує провести зустріч між керівництвом НАК "Нафтогаз України" і російського газового монополіста компанії "Газпром" у Києві 14 червня.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

"Сьогодні відбулася телефонна розмова міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана з єврокомісаром з питань енергетики Гюнтером Еттінгером. Темою розмови було питання продовження переговорів щодо надійності постачань природного газу в Україну і в країни ЄС", - повідомляє міністерство.

Міністр енергетики запропонував провести наступний раунд тристоронніх переговорів уже днями, починаючи із суботи, в Києві чи в будь-якому з міст ЄС.

"Гюнтер Еттінгер принципово підтримав цю пропозицію... Таку двосторонню зустріч єврокомісар запропонував провести в суботу (14 червня) у першій половині дня в Києві на рівні керівників "Нафтогазу" і "Газпрому", - наголошено в повідомленні.

При цьому Продан ще раз підтвердив готовність української сторони до подальших переговорів на підставі пропозиції Єврокомісії, що, крім іншого, включає і компромісну ціну на природний газ.

Нагадаємо, Україна згодна на встановлення проміжної ціни на російський газ у 326 доларів за тис. куб. м.

"Нафтогаз" заявляє про відмову Росії розглядати компромісні пропозиції Єврокомісії в газових переговорах.

Україна наполягає на перегляді газового контракту з Росією і переході на ринкове ціноутворення на російський природний газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram