ГоловнаПолітика

Кремль оголосив про вторгнення українських БТР до Росії

Путін наказав МЗС РФ виступити з демаршем

Кремль оголосив про вторгнення українських БТР до Росії
Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін доручив МЗС РФ "виступити з демаршем у зв'язку з порушенням українськими військовими російського кордону і здійснення опору прикордонникам".

Про це заявив в інтерв'ю LifeNews прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

"Президент наказав міністерству виступити, і зараз проводяться всі необхідні для цього дії", - сказав Пєсков.

Відоме своєю брехливістю LifeNews повідомляє з посиланням на джерело в прикордонній службі ФСБ, що два БТР української армії перетнули кордон Росії в районі селища Міллерове Куйбишевського району Ростовської області.

Нібито спочатку порушення кордону здійснив один БТР, який бере участь в антитерористичній операції на території Луганської області, що межує з Ростовською областю. Повідомляється, що машина з екіпажем з кількох людей зламалася і заглохла, її виявили російські прикордонники, які мали намір затримати членів екіпажу.

LifeNews пише, що взяти в полон бійців не вдалося, тому що з боку Луганської області їм на допомогу на територію Росії прийшов ще один БТР.

"Його екіпаж навів знаряддя на російських прикордонників і прийняв на борт своїх товаришів по службі", - пише видання. Після цього бійці нібито покинули зламаний БТР і повернулися на територію України.

Міллерове - селище в Ростовській області, що знаходиться менш ніж за сто кілометрів від російсько-українського кордону.

Слід зазначити, що вчора з боку Росії в Україну незаконно в'їхала колона військової техніки, в тому числі три танки. Те, що сталося, отримало засудження на міжнародному рівні. Судячи з усього, Росії знадобилося вигадати аналогічний інцидент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram