ГоловнаЕкономікаДержава

ЄС припинив переговори з Росією щодо "Південного потоку" через її скарги в СОТ

У Кремлі намагаються оскаржити Третій енергопакет

ЄС припинив переговори з Росією щодо "Південного потоку" через її скарги в СОТ
Фото: bivol.bg

Європейський Союз зупинив переговори з Росією з будівництва газопроводу "Південний потік" в обхід України, через те що в Москві вирішили оскаржити європейське законодавство у Світовій організації.

Про це розповів єврокомісар з енергетичних питань Гюнтер Еттінгер, пише "Інтерфакс-Україна".

"Технічні переговори з Росією були запущені, і вони були припинені з простої причини: наші російські партнери звернулися зі скаргою до СОТ і поставили під сумнів відповідність законодавства внутрішнього європейського ринку правилам СОТ", - сказав Еттінгер

"Навіщо вести розмову про міждержавні угоди, навіщо адаптувати їх до законодавства союзу, якщо з іншого боку наші російські партнери беруть під сумнів саме це європейське законодавство?" - додав єврокомісар.

Нагадаємо, 17 квітня Європейський парламент проголосував за згортання будівництва газопроводу "Південний потік" в обхід України. При цьому міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що будівництво газопроводу "Південний потік" продовжиться, незважаючи на те що Європейський парламент виступив за зупинку.

Проте 8 червня прем'єр-міністр Болгарії наказав припинити роботи з "Південного потоку".

Згідно з російськими планами, першу гілку "Південного потоку" повинні запустити у 2015 році. Комерційні поставки по цьому трубопроводу в Європу планується почати в першому кварталі 2016 року, а вивести проект на повну потужність - 63 мільярди кубометрів на рік - у 2018 році. Трубопровід повинен з'єднати Росію, Болгарію, Сербію, Угорщину, Словенію, Італію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram