ГоловнаПолітика

У МВС розповіли подробиці АТО в Маріуполі (оновлено)

Силовики знали про терористів усе

У МВС розповіли подробиці АТО в Маріуполі (оновлено)
Фото: http://www.0629.com.ua

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив подробиці антитерористичної операції в Маріуполі, внаслідок якої місто звільнено від сепаратистів.

Про це повідомляє сайт МВС.

За словами Геращенка, спецоперація зі звільнення Маріуполя від терористів почалася близько 5:00 13 червня. Наказ на її проведення віддав голова МВС Арсен Аваков.

Операція проходила в кілька етапів. Перша група у складі добровольців з батальйону "Азов" почала штурмувати укріплення терористів на вул. Грецькій. Сили Національної гвардії та бійці батальйону "Дніпро-1" оточили місце проведення спецоперації. Збройні сили України на блокпостах навколо Маріуполя перешкоджали масовому виїзду терористів із міста і вивезенню ними зброї. Після цього правоохоронці з великокаліберних кулеметів і ручних гранатометів знищили бетонні укріплення терористів.

Зараз триває точкова зачистка міста. Терористи ховаються в будинках і підвалах, щоб урятувати свої життя.

За його словами, успішний результат операції пов'язаний з тим, що українські силовики мали точні дані розвідки, а також власні джерела серед терористів. Ці джерела інформували сили АТО про моральний стан бойовиків, їх підготовку. Крім того, українським силовикам було відомо від затриманих терористів про те, як буде організовано опір, де розміщені снайперські позиції, які будівлі заміновано тощо. Завдяки цьому серед українських правоохоронців зараз тільки четверо поранених, один з них - у тяжкому стані. Медики вважають, що серйозної загрози для життя бійця немає.

Геращенко також зазначив, що якщо раніше населення міста блокувало рух техніки сил АТО й ображало українських військових, то тепер жоден маріуполець не підтримав терористів. Зараз над містом піднімають державні прапори України. Перший з них підняли над міськрадою.

Пізніше голова МВС Арсен Аваков написав у "Фейсбуці", що в результаті АТО в Маріуполі в п'ятницю 3 сепаратиста загинули, ще 17 поранені. Всього затримано 41 осіб.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко доручив голові Донецької обласної державної адміністрації Сергієві Таруті тимчасово перенести офіс облдержадміністрації в Маріуполь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram