ГоловнаПолітика

Пропозиція побудувати стіну на кордоні з Росією актуальна, але нездійсненна, - Кінах

Депутат вважає, що побудувати паркан завдовжки 1920 км технічно неможливо

Пропозиція побудувати стіну на кордоні з Росією актуальна, але нездійсненна, - Кінах
Фото: Макс Левин

Зміцнити кордон із Росією потрібно фортифікаційними спорудами і збільшенням концентрації українських військових.

Про це

LB.ua заявив народний депутат, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Кінах, коментуючи пропозицію губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського побудувати на кордоні з РФ паркан завдовжки 1920 км. "Пропозиція пана Коломойського дуже актуальна. Це добрий приклад державно-приватного партнерства, коли йдеться не про прибуток, а про захист територіальної цілісності. Але щодо методів, безумовно, це не стіна. Це не реально зокрема через технічні можливості. Потрібно використовувати сучасні методи контролю держкордону, зокрема фортифікаційні споруди, збільшення концентрації наших військових", - заявив Кінах.

Депутат зазначає, що експерти можуть вирішити, як саме потрібно зміцнити кордон.

"Це дискусія фахівців. Думаю, вони ухвалять рішення, яке відповідає міжнародним стандартам. Але сама ідея вимагає підтримки", - додав він.

Кінах також визнає, що стан на кордоні з РФ дуже складний.

"Ми ніколи не очікували війни з Росією. І сьогодні межа в дуже поганому стані. Ситуацію зараз треба дуже швидко міняти", - сказав він.

Нагадаємо, Україна почала операцію відновлення контролю над кордоном.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що сили антитерористичної операції мають намір повністю заблокувати кордон з Росією 14 червня. Він зазначив, що 12 червня сили АТО почали марш уздовж кордону з півночі на південь і з півдня на північ, щоб ліквідувати неприкриті ділянки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram