ГоловнаСуспільствоПодії

Коломойський запропонував Порошенкові зміцнити кордон із Росією стіною на 1920 км

Вартість проекту оцінюють у €100 млн

Коломойський запропонував Порошенкові зміцнити кордон із Росією стіною на 1920 км
Оградительная стена на границе США и Мескики
Фото: www.alternet.org

Заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан передав в адміністрацію Президента України Петра Порошенка інженерний проект і техніко-економічне обґрунтування будівництва укріпленої стіни вздовж кордону з Росією завдовжки 1920 км і вартістю близько €100 млн.

Про це в п'ятницю, 13 червня, повідомляє

"Интерфакс".

"Цей проект - пропозиція голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського. Завдання цього проекту - не допустити фізичного проникнення з боку держави, яке здійснює агресію щодо нашої країни. За шість місяців можна виконати цей проект", - повідомив "Интерфакс" заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник.

За його словами, проект передбачає будівництво на 1920 км кордону з Росією суцільного металевого паркану з високоміцної сталі з колючим дротом, яким буде проходити електричний струм.

Будівництво стіни передбачено на території Донецької, Харківської та Луганської областей.

За цим проектом, підходи до загородження повинні перегороджувати глибокі та широкі рови і колючий дріт - і з російського, і з українського боку. Це дозволить виключити доступ до загородження мирних жителів, тварин, а також автотранспорту і бронетехніки.

Закритий для проникнення випадкових людей простір між ровами і парканами слід повністю замінувати сигнальними і протипіхотними мінами.

Передбачають, що вздовж "стіни" розташують мотоманевренні групи українських військ, прикордонників та Нацгвардію України.

"Фінансування цього проекту передбачається за рахунок благодійних фондів. Усе, що потрібно для реалізації цього проекту, виготовляють в Україні, з цього погляду це хороший інфраструктурний проект, який спирається на українську промисловість", - зазначив Олійник.

На його думку, кілька підприємств Дніпропетровської області зможуть узяти участь у реалізації цього проекту.

Вартість установлення металевого паркану на російсько-українському кордоні Олійник оцінив у €50 млн. Загальна вартість інженерних робіт для створення такого загородження становитиме, за його словами, €100 млн. При цьому він не виключає і фінансової підтримки з боку держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram