>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бразилію в матчі-відкритті ЧС рефері витягнув за вуха

Мундіаль почався із суддівського скандалу

У четвер у бразильському Сан-Паулу стартував ХХ чемпіонат світу з футболу. Матч-відкриття, в якому зустрічалися збірні Бразилії та Хорватії, залишив неоднозначне враження. У першому таймі обидві команди продемонстрували цікавий атакувальний футбол. Перша половина тайму залишилася за хорватами. Балканці навіть без основного форварда Манджукича (нападник відбуває дискваліфікацію) непогано давали собі раду в атаці. 34-річний Олич, який грав на лівому фланзі, і нападник Єлавич регулярно перегравали своїх опонентів. Не дивно, що на 11 хвилині Хорватія відкрила рахунок. Олич вкотре пішов від Алвеша і прострілив - Єлавич по м'ячу добре не вдарив, але бразилець Марсело підстрахував форварда. Отже, перший м'яч на мундіалі провів бразильський захисник у власні ворота!

Фото: EPA/UPG

Пропустивши, Бразилія накрутила темп. У складі команди Сколарі виділялися Луїс, Оскар і Неймар, які створили біля воріт Плетікоси зо п'ять небезпечних моментів. Але й хорвати не відсиджувалися: Єлавич і Модрич ледве не збільшили перевагу європейців.

На 29 хвилині Неймарові вдалося зрівняти рахунок. Лідер Бразилії більярдним ударом увігнав м'яч у нижній кут воріт Плетікоси з-за меж штрафного.

У другому таймі темп гри впав. Бразильці намагалися атакувати, але робили це без родзинки. До того ж хорватам вдалося "загасити" швидкість Неймара і Ко. Розв'язка наступила на 70 хвилині, коли рефері Юіті Нісимора поставив пенальті в абсолютно мирному епізоді: Фред упав на газон після мінімального контакту з Ловреном! Неймар з "точки" був точним - 2:1.

Фото: EPA/UPG

Хорватія перехопила ініціативу і ледь не зрівняла рахунок. Але Жуліо Сезар упорався з ударами Олича, Ракітича і Модрича. На 90 хвилині Бразилія забила третій м'яч. Помилкою Ракітича в центрі поля скористався Оскар.

Зазначимо, що "гірник" Даріо Срна провів на полі весь матч. Ще один гравець "Шахтаря" Бернард на 68 хвилині замінив невиразного Халка. Едуардо, Вукоєвич, Віда, Фернандіньо і Вілліан не брали участі у грі.

Фото: EPA/UPG

Сьогодні відбудеться другий матч групи: Камерун - Мексика.

Бразилія - Хорватія - 3:1

Голи: Неймар, 29, 71 (пенальті), Оскар, 90 - Марсело, 11 (автогол)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram