ГоловнаПолітика

Порошенко прискорить судову реформу після історії з Лозінським

Президент вважає цю подію діагнозом критичного стану судової системи

Порошенко прискорить судову реформу після історії з Лозінським
Фото: Макс Левин

Президент України обурений історією зі звільненням колишнього парламентарія-вбивці Віктора Лозінського.

"Неможливо уявити собі яскравіший за своїм негативом приклад, який би так ілюстрував критичний стан судової системи. Лозінський - це її красномовний діагноз", - наводить слова Порошенка прес-служба президента.

"Судова реформа сьогодні - це один із пріоритетів. За моїм дорученням створена робоча група, яка повинна прискорити розгляд цієї реформи Верховною Радою України", - підкреслив президент.

Глава держави звернувся до Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства юстиції з вимогою перевірити законність рішення судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області.

11 червня стало відомо, що Лозінський звільнений рішенням суду за станом здоров'я.

12 червня голова МВС Арсен Аваков повідомив, що Лозінського знову затримали. Його доставили до Бориспільської виправної колонії № 119, де він відбував покарання.

Лозінського у квітні 2011 року засудили до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство з хуліганських міркувань Валерія Олійника в мисливських угіддях у Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 року. На дату вбивства Лозінський був народним депутатом. Згодом Вищий спецсуд з розгляду кримінальних і цивільних справ зменшив термін ув'язнення Лозінського на чотири роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram