ГоловнаПолітика

Бойовики перехопили автобус із дітьми-сиротами і везуть їх у Крим, - ОДА (оновлено)

Діти залишилися без супровідних документів і допомоги

Бойовики перехопили автобус із дітьми-сиротами і везуть їх у Крим, - ОДА (оновлено)
Фото: Макс Левин

Озброєні представники самопроголошеної "Донецької народної республіки" перехопили автобус з дітьми-сиротами, які прямували з м. Сніжне Донецької області в Дніпропетровську область на оздоровлення. Про це повідомляє тимчасовий сайт Донецької обласної державної адміністрації, інформує "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується в повідомленні, автобус з 25 дітьми, у тому числі сиротами та вихованцями дитячих будинків сімейного типу, продовжив рух в супроводі озброєних людей у бік Криму. Діти залишилися без супровідних документів і допомоги. Зараз доля дітей невідома.

В обладміністрації розповіли, що автобус з 25 дітьми вирушив із м.Сніжне на Дніпропетровщину у четвер вранці. На шляху проходження в супроводі автомобіля ДАІ на одному з блокпостів автобус зупинили "озброєні представники ДНР", після чого вони відсікли спецмашину ДАІ, а у співробітників ДАІ відібрали мобільні телефони.

Зараз облдержадміністрація з'ясовує подробиці події.

Тим часом представник прес-служби Криворізької міської ради повідомив "Українські новини", що з дітьми все гаразд.

"Їх ніхто не захоплював і не перехоплював. За нашими даними, автобус не хотіли випускати з Донецької області", - повідомили у відомстві.

Дітей розмістять у таборах "Корчагінець" (Кривий Ріг) і "Слава" (Скадовськ, Херсонська область).

Нагадаємо, раніше самопроголошена влада Слов'янська мала намір вивезти з міста понад 200 дітей. Керівництво АТО про це не повідомляли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram