ГоловнаПолітика

У Міноборони оприлюднили докази поставок бойовикам техніки з РФ

Військовослужбовці захопили броньований КамАЗ, які не виробляють в Україні

У Міноборони оприлюднили докази поставок бойовикам техніки з РФ
Фото: job-sbu.org

У Міністерстві оборони України повідомили про черговий факт поставки з Росії військової техніки терористам на Донбасі.

Як йдеться у повідомленні на офіційній сторінці Міноборони в Facebook, на Донеччині бойовики атакували українських військових на броньованому КамАЗі, які не виробляються в Україні.

"Як повідомляли, опівночі з 8 на 9 червня 2014 року одну з військових частин Збройних Сил України, яка розташована в Артемівську Донецької області, атакували терористи на вантажному і двох легкових автомобілях. Під час нападу вони використовували автоматичну зброю, ручні та підствольні гранатомети. Під час тривалого бою військовослужбовці Збройних Сил України відбили напад і змусили бойовиків відступити. При цьому було захоплено вантажний автомобіль КамАЗ, який належав терористам. Під час огляду в кузові автомобіля було знайдено один 12,7 мм кулемет "Корд", три автоматичні 30 мм гранатомети АГС-17 з боєкомплектами і прапор Російської Федерації ", - йдеться в повідомленні відомства.

"На зроблених після бою фотографіях вантажного автомобіля КамАЗ добре видно, що його лобове скло броньоване. Також на машині встановлені броньовані борти. Зверху кабіни є спеціальний отвір, який можна використовувати, наприклад, для встановлення кулемета. За словами українських військовослужбовців, під час бою КамАЗ вдалося зупинити тільки після потрапляння зі стрілецької зброї калібру 7,62 (калібр 5,45 не пройшов) в двигун і по колесах", - повідомляє Міноборони.

Фото з Facebook Міноборони

Нагадаємо, раніше Міноборони вже заявляло про те, що проросійські сепаратисти в Донецькій області отримують зброю з-за кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram