ГоловнаПолітика

Спійманому десантниками ватажкові бойовиків висунули звинувачення в тероризмі

Затриманий назвав себе одним з лідерів "Російської православної армії"

УСБУ в Дніпропетровській області почало кримінальне провадження стосовно жителя Миколаєва, який керував бойовиками під час обстрілу блокпоста в Амвросіївському районі Донецької області.

Як повідомляє прес-центр, виробництво провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст.258 (терористичний акт) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Збройний напад на військовослужбовців 25-ї окремої повітряної десантної бригади ВДВ ЗС України відбувся наприкінці квітня.

Зловмисник разом з більш ніж 50-ма озброєними бойовиками вів прицільний вогонь з автоматичної зброї по українських військовослужбовцях, які обороняли блокпост в Амвросіївському районі Донецької області. Десантникам вдалося відбити вогонь і затримати їх керівника. Під час затримання він був одягнений у військову форму без розпізнавальних знаків і балаклаву, при собі зловмисник мав бойову гранату РГД-5, автомат АКС-74 і магазини з бойовими патронами.

Фото: http://www.sbu.gov.ua/
Фото: http://www.sbu.gov.ua/

Зі слів затриманого, він є одним з лідерів терористичної групи, що діє на Сході України, так званої "Російської православної армії" (РПА). Зброю і боєприпаси чоловік отримав у будівлі УСБУ в Донецькій області від керівництва самопроголошеної "Донецької народної республіки".

За рішенням суду зловмиснику обрано запобіжний захід - утримання під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram