ГоловнаЕкономікаДержава

Залізничні квитки до Криму подорожчали у декілька разів

Проїзд з Києва до Сімферополя тепер коштує 1630 гривень замість 380

Вартість залізничних квитків до Криму з материкової України з учорашнього дня виросла у декілька разів, у зв'язку з тим що їх тепер продає не "Укрзалізниця", а РЗ.

Про це повідомляє "Центр журналістських розлідувань". З 10 червня вартість купейного квитка на 12-й поїзд "Київ-Сімферополь" коштує майже 4900 рублів, що за курсом 3 руб./грн близько 1630 грн. Раніше такий квиток коштував близько 380 гривень.

Квиток "Сімферополь-Київ"
Фото: investigator.org.ua
Квиток "Сімферополь-Київ"

Квиток із Запоріжжя до Сімферополя в кримських касах РЗ тепер продають за 2370 рублів, або 790 гривень, хоча "Укрзалізниця" продавав його дешевше ніж сто гривень.

Квиток "Запоріжжя-Сімферополь"
Фото: investigator.org.ua
Квиток "Запоріжжя-Сімферополь"

У касах пояснюють, що підвищення цін пов'язане з переходом на міжнародні тарифи РЗ. Якість вагонів та обслуговування залишається колишнім.

Нагадаємо, наприкінці березня парламент Криму ухвалив рішення про націоналізацію низки українських державних підприємств, до цього списку потрапили і кримські залізниці. До новоствореного підприємства КЗ перейшло майно підприємств, установ та організацій, що забезпечують роботу залізничного транспорту на території півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram