ГоловнаПолітика

Лідерів ДНР звинуватили у створенні терористичної організації

Пушиліну та Бородаю загрожує до 15 років позбавлення волі

Лідерів ДНР звинуватили у створенні терористичної організації
Фото: 112.ua

Самопроголошений "голова верховної ради" Донецької народної республіки Денис Пушилін та "прем'єр-міністр" Олександр Бородай звинувачуються у створенні терористичної організації та вчиненні дій, спрямованих на повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, а також на зміну державного кордону України. Про це повідомив в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, дії Пушиліна та Бородая кваліфіковані за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст.109 (вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (вчинення дій з метою зміни меж території або державного кордону) та ч. 1 ст.258 - 3 (створення терористичної організації, участь у ній, організаційне чи інше сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

"Встановлено, що протягом березня-травня 2014 зазначені особи вчинили цілеспрямовані дії, спрямовані на створення терористичної організації "Донецька народна республіка", діяльність якої полягала у скоєнні актів тероризму, залякуванні населення, вбивствах громадян і захопленні адміністративних будівель", - повідомляє прес-служба.

Як відомо, 2 травня Пушилін був оголошений в розшук, і за клопотанням прокуратури суд надав дозвіл на його затримання.

Зараз аналогічне клопотання підготовлено стосовно Бородая.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram