ГоловнаПолітика

ОБСЄ досі не знає, де утримують її полонених спостерігачів

8 спостерігачів ОБСЄ викрали 26 і 29 травня

ОБСЄ досі не знає, де утримують її полонених спостерігачів
Фото: podrobnosti.ua

Спеціальна моніторингова група ОБСЄ в Україні як і раніше не встановила контакт з двома групами своїх спостерігачів, яких захопили в Донецькій і Луганській областях. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Контакт з ними досі не встановлено", - розповіли в прес-службі місії.

Окрім того, в місії повідомили, що у них немає точної інформації щодо того, де саме зараз утримують спостерігачів ОБСЄ.

У цілому, за даними прес-служби, спеціальна моніторингова місія продовжує свою роботу в Україні і регулярно представляє свої звіти про ситуацію в різних регіонах країни.

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що не мають жодної нової інформацією щодо двох викрадених у східних регіонах груп ОБСЄ. "Компетентні органи України продовжують працювати над якнайшвидшим звільненням представників місії", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс. Він додав, що МЗС України перебуває на постійному контакті зі спеціальною моніторинговою місією з цього питання.

Нагадаємо, перша група спостерігачів ОБСЄ зникла 26 травня ввечері в Донецькій області, до її складу входять 4 людини - громадяни Швейцарії, Естонії, Туреччини та Данії. З другою групою теж у складі 4 осіб зв'язок було втрачено 29 травня ввечері на блокпосту біля Сєвєродонецька Луганської області.

Служба безпеки України встановила, що російські козацькі структури причетні до викрадення однієї з груп спостерігачів ОБСЄ, захоплених 29 травня в Луганській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram