ГоловнаПолітика

СБУ запобігла замовному вбивству співвласника великого підприємства в Запоріжжі

Замовником виявився інший співвласник машинобудівного підприємства

СБУ запобігла замовному вбивству співвласника великого підприємства в Запоріжжі
Изъятое при обыске оружие
Фото: http://www.sbu.gov.ua

СБУ спільно з міліцією затримала двох осіб за підозрою в підготовці замовного вбивства співвласника одного з великих підприємств машинобудівної галузі в Запоріжжі.

9 квітня СБУ затримала організатора злочину - жителя Києва, директора двох столичних охоронних структур. Під час обшуку в нього вилучили майже 2 млн грн готівкою і вогнепальну зброю.

10 червня прес-центр СБУ повідомив про затримання в Запоріжжі ще одного співучасника злочинної групи, яка готувала це замовне вбивство.

"Співучасником замовного вбивства є громадянин України, який також є співзасновником цього підприємства і хотів фізично усунути свого конкурента... Зловмисник планував отримати контроль над діяльністю економічно привабливого підприємства в Запоріжжі, яке здійснює виробництво та монтаж електрообладнання для вітчизняних та іноземних споживачів", - сказано в повідомленні.

Обох затриманих повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч.3 ст.27, п.п.6, 9,11 ч.2 ст.115 (підготовка умисного вбивства, вчинена організованою групою) Кримінального кодексу України.

За рішенням суду зловмисникам обрано запобіжний захід - утримання під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram