>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Барса" заплатив 17,5 млн євро за "хорватського Моцарта"

Минулого сезону Ракитич підкорив Іспанію

"Барса" заплатив 17,5 млн євро за "хорватського Моцарта"
Фото: EPA/UPG

Хорватський півзахисник "Севільї" Іван Ракитич підписав контракт із "Барселоною". Іван повинен замінити в "Барсі" Сеска Фабрегаса, який, імовірно, піде в "Челсі".

Сума трансферу 26-річного півзахисника сягнула приблизно 17,5 млн євро, а контракт розрахований на п'ять років. Згідно з угодою, Ракитич отримуватиме в "Барсі" вісім мільйонів євро на рік, повідомляє каталонський Sport. Офіційно про перехід оголосять найближчим часом.

Зазначимо, Ракитич народився у Швейцарії. Першим клубом хорвата став "Базель". Потім Іван грав у "Шальке". 2011-го Ракитич перебрався в "Севілью". За "білих" півзахисник провів 117 матчів (27 голів). Минулого сезону "Севілья" посіла в Прімері 5 місце і виграла Лігу Європи. Багато в чому такий успіх пов'язаний саме з грою Ракитича. За елегантне поводження з м'ячем і вміння віддати філігранний пас Івана в Іспанії прозвали "Моцартом".

Нагадаємо, цього літа "Барсу" очолив Луїс Енріке. Каталонці вже підписали контракт з німецьким воротарем тер Штегеном. Також зараз "Барса" веде переговори з "Атлетіко" про трансфер Міранди, Коке і Арда Турана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram