ГоловнаПолітика

Майдан висунув вимоги Порошенку

Перевибори парламенту мають пройти за новим законом

Майдан висунув вимоги Порошенку
Фото: Виталий Головин

Громадське віче, яке розпочалося о 12:00 на Майдані Незалежності в Києві, схвалило перелік вимог до президента Петра Порошенка.

"Наказ" зачитав один зі священників зі сцени Майдану, повідомляє радіо "Свобода".

Зокрема, від імені народу України Порошенка просять забезпечити передусім "духовність і мораль для всіх і кожного"; забезпечити, щоб закон був один для всіх; створити правову державу на основі загальнолюдських цінностей. Також учасники віче сподіваються, що Порошенко втілить нову національну ідею - створення України як країни рівних можливостей.

Крім того, Порошенка просять забезпечити можливість територіальним громадам відкликати чиновників будь-якої гілки влади. У документі йдеться про необхідність децентралізації влади та бюджетів та про сталий розвиток України, її економіки.

На віче також вимагали дострокових виборів Верховної Ради, зняття недоторканості з народних депутатів, ухвалення закону про імпічмент президента, нового закону про вибори з пропорційною системою, відкритими списками і зниженням прохідного бар'єру до 3%.

Майданівці вимагають скасувати літні канікули для Верховної Ради.

Нагадаємо, на віче запрошували президента України Петра Порошенка, мера Києва Віталія Кличка та представників Кабміну, але вони не з'явилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram