ГоловнаПолітика

США виділили Україні ще $48 млн на проведення реформ

Загальний обсяг допомоги США Україні від початку березня сягнув $184 млн

США виділили Україні ще $48 млн на проведення реформ
Джозеф Байден
Фото: EPA/UPG

США виділили Україні додаткові 48 мільйонів доларів допомоги, гроші підуть переважно на проведення реформ, але також і на підтримку прикордонної служби країни.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на Білий дім.

Про надання допомоги оголосив віце-президент США Джо Байден, який приїхав на інавгурацію президента України Петра Порошенка. Разом з нинішнім пакетом загальний обсяг допомоги США Україні від початку березня сягнув 184 мільйонів доларів.

Виділені в суботу кошти підуть на проведення реформ, яких зажадали від України кредитори з МВФ і Світового банку, зміцнення приватного сектору економіки, боротьбу з корупцією й енергетичну безпеку, під якою США розуміють переважно скорочення імпорту енергоносіїв із Росії. Крім того, до списку завдань, на які підуть кошти, увійшов такий рядок: "Допомога конституційним реформам, децентралізації і заходам зміцнення довіри, особливо на сході та півдні країни". США утрималися від надання додаткової військової допомоги, однак частина виділених коштів піде на прикордонну службу України - подробиць цієї статті витрат не вказано.

Байден також оголосив, що 8 мільйонів доларів фінансової допомоги скеровано Молдові, п'ять мільйонів - Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram