ГоловнаПолітика

Порошенко очікує від Росії скасування рішення про введення військ в Україну

Переговори починаються в неділю, 8 червня

Порошенко очікує від Росії скасування рішення про введення військ в Україну
Фото: EPA/UPG

Обраний президентом Петро Порошенко заявив, що очікує скасування рішення Ради Федерації РФ про використання збройних сил РФ на території України і планує спільні з Росією дії для закриття кордонів, де триває збройний конфлікт.

Про це повідомили в прес-службі Петра Порошенка.

"Ми досягли домовленостей про три речі: в Україну приїде російський представник, з яким ми обговоримо перші кроки мирного врегулювання ситуації і план, в якому передбачається низка кроків з боку Росії і з боку України. Крім того, ми очікуємо скасування рішення Ради Федерації РФ про використання збройних сил РФ на території України", - заявив Порошенко.

"А також плануємо спільні дії для закриття кордонів на ділянках, де триває збройний конфлікт і диверсанти постійно перетинають українські кордони", - додав обраний президент України.

Також він зазначив, що всі питання просувалися непросто, зокрема й питання Криму.

"Але ми будемо наполегливо домагатися тих цілей, які ми поставили перед собою, і починаємо переговори в неділю", - наголосив Порошенко.

Раніше Порошенко заявив, що домовився з Росією про приїзд її представника в Україну, щоб розпочати переговори про врегулювання ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram