ГоловнаПолітика

Порошенко і Путін неформально поспілкувалися в Нормандії (оновлено)

Президенти України та Росії домовилися про переговори

Обраний президент України Петро Порошенко під час церемонії святкування висадки союзних військ в Нормандії поговорив із президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство Reuters.

За інформацією агентства, рукостискання між новообраним президентом України Петром Порошенком та президентом Росії Володимиром Путіним не відбулося.

Фото: EPA/UPG

Вони обговорили економічні наслідки української кризи.

Спілкування відбулося після фотографування, коли більшість лідерів увійшли до будівлі. Але Путін, Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель залишилися за дверима і поспілкувалися втрьох.

Пізніше Reuters з посиланням на прес-службу президента Франції повідомив, що "чоловіки потиснули один одному руки і домовилися почати через кілька днів переговори про припинення вогню між урядовими силами і проросійськими сепаратистами на сході України".

Також вони обговорили політичні кроки із деескалації конфлікту, включаючи визнання Росією обрання Порошенка президентом України.

"Це був нормальний, серйозний обмін між двома лідерами", - сказали в офісі Олланда.

Журналісти не могли почути, про що говорили лідери. Бесіда тривала близько хвилини.

Як повідомлялося раніше, президент Росії Володимир Путін під час зустрічі з прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном не потиснули один одному руки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram