ГоловнаПолітика

Турчинов дозволив зараховувати у військовий резерв невійськовозобов'язаних

Турчинов змінив правила зарахування до військового резерву

Турчинов дозволив зараховувати у військовий резерв невійськовозобов'язаних
Фото: http://iportal.rada.gov.ua/

В. о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов дозволив зараховувати до військового резерву Збройних сил України громадян України, які не є військовозобов'язаними.

Про це йдеться в указі "Про внесення змін до Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних сил України", розміщеному на сайті президента.

Також змінами встановлено, що відбір громадян, в тому числі військовозобов'язаних, для проходження служби у військовому резерві проводиться серед: військовослужбовців, які звільняються в запас, - командирами (начальниками) військових частин; громадян, які проживають (перебувають) у населених пунктах, в яких або поруч з якими дислокуються військові частини, - командирами (начальниками) військових частин і військовими комісарами районних (міських) військових комісаріатів.

Виклик резервістів для виконання обов'язків служби у військовому резерві здійснюється командирами (начальниками) військових частин у мирний час (період) згідно з: рішенням президента України, ухваленого відповідно до Конституції України; планами підготовки резервістів Збройних сил України.

Призов резервістів на військову службу під час оголошення мобілізації здійснюється командирами (начальниками) військових частин, в яких вони проходять службу у військовому резерві, згідно з Законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Серед інших змін є новий порядок надання чергових звань для резервістів та уточнення переліку підстав розірвання контракту з резервістом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram