ГоловнаПолітика

Яценюк: проти першого заступника міністра оборони Буци призначено друге розслідування

Прем'єр також повідомив, що дані стосовно продажу американських сухпайків не підтвердилися

Яценюк: проти першого заступника міністра оборони Буци призначено друге розслідування
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив про низку службових розслідувань проти посадових осіб, які відповідальні за матеріально-технічне забезпечення українських військових, задіяних у АТО.

Про це він сказав, виступаючи у Верховній Раді.

Яценюк повідомив, що в цілому Україна витратила 10,5 млрд грн на потреби національної безпеки і оборони, зокрема, 6,7 млрд грн - з резервного фонду держбюджету.

"Але виділення коштів та їх використання - дві великі різниці", - зазначив прем'єр.

За його словами, він сам переконався в неналежному забезпеченні військових, без попередження відвідавши один з блокпостів біля Слов'янська.

Яценюк повідомив, що після цієї поїздки було розпочато низку службових розслідувань, деякі посадові особи були відсторонені від займаних посад.

"Усі, хто відповідальний за це, будуть покарані", - пообіцяв він.

Прем'єр також повідомив, що стосовно першого заступника міністра оборони Богдана Буци, відповідального за забезпечення солдатів, було проведено службове розслідування.

"За даними першого розслідування ми призначили друге, так як воно не встановило фактів", - сказав він.

Прем'єр також відзвітував, на що пішли майже 130 млн гривень, які пожертвували українці армії, - 121 млн пішли на матеріально-технічне забезпечення, 7,7 млн гривень - на медичне обслуговування.

Окрім того, Яценюк повідомив, що військова прокуратура в рамках розслідування інформації стосовно продажу сухих пайків, виділених США українській армії, вилучила документацію у 6 магазинах, які їх продавали.

"Не встановлено, що це ті сухі пайки", - зазначив прем'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram