ГоловнаПолітика

Прикордонний пункт в Донецькій області штурмують з обох боків кордону (оновлено)

На допомогу прикордонникам вирушила армія

Прикордонний пункт в Донецькій області штурмують з обох боків кордону (оновлено)
Фото: dpsu.gov.ua

На кордоні з РФ в районі пункту пропуску "Маринівка" українські прикордонники ведуть бій.

"З боку Росії прикордонний підрозділ штурмує група терористів (склад - 1 БТР, 4 КамАЗи зі встановленими крупнокаліберними кулеметами НСВ і 4 мікроавтобуси). Прикордонники знищили 1 КамАЗ, який вдерся на територію України. З української території з тилу підтягнулася понад сотня бойовиків", - написав координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у "Фейсбуці".

У повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби підтверджується знищення КамАЗа, який вдерся з російського боку.

"О 15.15 в районі пункту пропуску "Маринівка", що на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби "Дмитрівка" прикордонники відстежили накопичення БТР, 4 "КамАЗів", обладнаних крупнокаліберними кулеметами "Утес", 3 мікроавтобусів з терористами і 4 легкових автомобілів. За 1 кілометр від пункту пропуску колона розвернулася в бойовий порядок. О 16.05 почалася атака на пункт пропуску. Особовий склад прикордонного відомства Донецького загону прийняв бій. Станом на 16.50 підбито один "КамАЗ", знищено крупнокаліберний кулемет. Поінформовано усі сили і підрозділи, що взаємодіють", - сказано в повідомленні.

До пункту пропуску вирушив зведений загін Держприкордонслужби та Збройних сил України.

Пізніше на сайті Держприкордонслужби з'явилося відеозвернення її голови Миколи Литвина.

"Навіть в цю хвилину в пункті пропуску "Маринівка" наш особовий склад веде жорстокий бій з терористами, які атакують прикордонників з двох боків: одна озброєна банда напала з боку російського пункту пропуску "Куйбишеве", друга - з території України", - сказав Литвин .

Він закликав посилити захист кордону силовими і правоохоронними структурами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram