ГоловнаПолітика

Турчинов: переговори з Безлером неможливі

Раніше в інтернеті з'явилося відео із сепаратистами, які нібито розстріляли двох осіб

Турчинов: переговори з Безлером неможливі
Фото: Макс Левин

В.о. президента України Олександр Турчинов заявив, що переговори з убивцями і терористами неможливі.

За словами Турчинова, які цитує прес-служба Верховної Ради, громадянину Російської

Федерації Ігорю Безлеру - лідеру горлівських сепаратистів - не вдасться уникнути покарання.

"Громадянин Російської Федерації Ігор Безлер на прізвисько "Біс" є злочинцем і вбивцею, тому його мають покарати згідно з українським та міжнародним правом", - сказав Турчинов.

"Відповідальність за криваві злочини громадянина Російської Федерації Безлера  також лежить на політичному керівництві Росії, яке продовжує озброювати і підтримувати кривавий терор на сході України", - підкреслив Турчинов.

Раніше в Інтернеті з'явилося відеозвернення, на якому Безлер погрожує розстріляти всіх офіцерів, які перебувають у полоні в Горлівці.

Ігор Безлер заявляє, що українська влада затримала його людину, яку він міг обміняти на офіцерів української армії, СБУ та міліції.

"У мене в полоні перебувають три полковники СБУ, три підполковники. Наразі всі домовленості з українською стороною порушено. Я чекав три доби, але тепер у мене немає часу більше чекати. Зараз розстріляють пана Будика і пана Васющенка. Для пана Турчинова, Парубія: якщо через годину мою людину не звільнять, розстріляють другу двійку. Ще через 1,5 години - третю двійку. І так, доки не розстріляють вісьмох офіцерів. Якщо українській армії і державі ці офіцери не потрібні, то мені вони не потрібні і поготів", - заявив Безлер.

Наприкінці відео за його наказом людина в масці стріляє у двох осіб, що стояли біля стіни.

При цьому низка користувачів YouTube знайшли ознаки того, що відео зрежисовано.

Варто зауважити, що раніше у Горлівці люди Безлера інсценували "публічну страту" начальника кримінальної міліції Калінінського району міста Романа Бабюка і начальника карного розшуку того самого району Дмитра Крикунова. Пізніше з'ясувалося, що "розстрілювали" холостими патронами, а міліціонери живі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram