ГоловнаПолітика

Бойовики в Луганську перешкодили залізничникам вивезти понад 500 дітей-сиріт

Укрзалізниця повідомляє, що бойовики блокують і евакуацію простих жителів

Бойовики в Луганську перешкодили залізничникам вивезти понад 500 дітей-сиріт

Представники самопроголошеної Донецької народної республіки перешкодили вивезенню з Луганська понад 500 дітей-сиріт. Про це повідомляється на сайті Укрзалізниці.

Як повідомляється, залізничники сформували спеціальний додатковий потяг з 11 вагонів, який вирушив із Одеси до Луганська, куди мав прибути сьогодні вранці за спеціально розробленим графіком.

"Однак керівництво самопроголошеної ДНР дало вказівку Донецькій залізниці повідомити Одеську та Придніпровську залізниці про те, що цей поїзд прийматися не буде. Через такі дії Укрзалізниця змушена була повернути поїзд назад до Одеси", - повідомляє Укрзалізниця.

Також керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки перешкоджає організації вивезення мешканців цих регіонів, не погоджуючи додаткових поїздів складами залізниць України до Донецька та Луганська.

Незважаючи на це, Укрзалізниця буде і надалі робити все можливе для евакуації дітей і жителів з небезпечних регіонів.

Для забезпечення вивезення пасажирів з Луганської та Донецької області Укрзалізниця на період з 2 по 9 червня збільшила схеми поїздів, які курсують з Луганська та Донецька. Так, на 5-6 вагонів до 18-20 збільшена їх кількість у складі низки поїздів, що курсують в Луганськ і Донецьк.

Також призначено додатковий поїзд №563/564 Луганськ-Київ у складі 15 вагонів. З Луганська поїзд вирушить о 21:24 і прибуде до Києва о 14:26. У зворотному напрямку поїзд вирушить 6 червня о 18:38 і прибуде до Луганська на наступний день о 12:00.

Нагадаємо, Укрзалізниця періодично змінює маршрути поїздів на схід України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram