ГоловнаПолітика

Павловський назвав заангажованим рішення ЦВК про розпуск Черкаського тервиборчкому

Результати виборів у Черкасах досі невідомі

Павловський назвав заангажованим рішення ЦВК про розпуск Черкаського тервиборчкому
Фото: Макс Левин

Депутат Верховної Ради від "Батьківщини" Андрій Павловський вважає ганебним рішення Центральної виборчої комісії розпустити територіальну виборчу комісію Черкас, після того як вона вирішила перерахувати бюлетені виборів мера міста і Черкаської міськради.

Про це пише РБК-Україна.

За інформацією депутата, ТВК встановила, що на багатьох дільницях у Черкасах були порушення: використовували бюлетені невстановленого зразка; дільничні комісії видавали бюлетені без печаток виборчої комісії, кількість виданих бюлетенів не відповідала кількості порахованих і т.д.

"На деяких дільницях замість бюлетенів видавали ксерокопії бюлетенів. Це нагадує голосування в Криму, де на виборах замість бюлетенів видавали папірці без печаток, без усякого захисту", - сказав Павловський.

"Після встановлення цих численних фактів фальсифікації Черкаська ТВК передала відповідні звернення до правоохоронних органів та прокуратури Черкас. Відкрито кілька кримінальних справ за фактом порушення виборчого законодавства. Проведено 5 засідань Черкаського окружного суду, який визнав неможливість встановити результати виборів і міського голови, і міської ради через масові фальсифікації. На підставі цього Черкаська ТВК ухвалила рішення про перерахунок голосів на цих дільницях, керуючись фактами перевірок правоохоронців, численними скаргами. В результаті перерахунку були підтверджені всі заявлені факти порушень", - додав він.

Депутат наголосив, що замість того, щоб відзначити членів Черкаської ТВК за принциповість, ЦВК вирішила їх розпустити і створити нову комісію, яка протягом тижня, незважаючи на фальсифікації, повинна встановити результати виборів.

Нардеп назвав рішення ЦВК заангажованим, оскільки протоколи Черкаської ТВК про порушення на місцевих виборах підтверджено рішенням суду, яке не можна ігнорувати.

"Потрібно було зобов'язати дільничні комісії перерахувати результати. Якщо неможливо встановити, тоді визнати неможливість через масові фальсифікації встановити результати виборів і міського голови, і міськради", - вважає Павловський.

Нагадаємо, одразу після голосування повідомляли, що на виборах мера Черкас лідирує колишній голова міськради Сергій Одарич.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram