ГоловнаПолітика

Росія не могла вчинити з Кримом по-іншому, - Путін

Крим, відповідно до волевиявлення людей, є частиною РФ - упевнений президент Росії

Росія не могла вчинити з Кримом по-іншому, - Путін
Фото: EPA/UPG

Росія визнає суверенітет України, але з Кримом по-іншому вчинити не могла.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін в інтерв'ю французьким ЗМІ, йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

"Ми визнаємо і суверенітет, і понад те - ми б, навпаки, дуже хотіли б, щоб Україна почувалася суверенною державою. Адже входження в будь-які військові блоки, в будь-які такі жорсткі інтеграційні об'єднання означає втрату певної міри суверенітету. Але якщо країна обирає такий шлях і хоче втратити частину свого суверенітету - її справа. Але коли ми говоримо про Україну і військові блоки, то, звичайно, нас це не може не турбувати, тому що в цьому випадку, якщо, скажімо, Україна приєднується до НАТО, інфраструктура військова впритул підходить до російських кордонів, і ми не можемо бути до цього байдужими", - сказав Путін.

Окрім того, він зазначив, що "це помилка, що російські війська анексували Крим, російські війська нічого не анексували".

"Російські війська перебували в Криму згідно з міжнародним договором про наявність там російської військової бази. І російські війська дійсно допомогли жителям Криму провести референдум про свою незалежність і бажання приєднатися до Російської Федерації. І ніхто не має права відмовити цим людям у тому, щоб вони реалізували право, передбачене статтею першого Статуту Організації Об'єднаних Націй, - право націй на самовизначення", - зазначив Путін.

Путін також наголосив, що "Крим, відповідно до волевиявлення людей, які живуть на цій території, є частиною Російської Федерації, суб'єктом Росії".

"Дозволити, щоб історична російська територія з переважним етнічним російським населенням пішла ось туди, у якийсь міжнародний військовий альянс, притому, що самі жителі Криму хочуть бути частиною Росії, - вибачте мене, по-іншому ми просто вчинити не могли", - сказав Путін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram