ГоловнаПолітика

Введення санкцій проти Росії залежить від її дій, - Порошенко

ЄС і США будуть допомагати Україні забезпечити безпеку.

Введення санкцій проти Росії залежить від її дій, - Порошенко
Фото: EPA/UPG

Введення санкцій проти Росії залежить значною мірою від подальших дій Кремля, а не від Європейського Союзу або США.

Про це під час прес-конференції у Варшаві заявив новообраний на посаду президента України Петро Порошенко, повідомляє Укрінформ.

"Санкції проти Росії залежать не від Європи й Америки, а значною мірою залежать від Росії. Якщо ми сьогодні забезпечимо деескалацію ситуації на сході, якщо ми визначимо шлях унормування ситуації з Кримом, то, звичайно, санкції не будуть вводити", - заявив Порошенко.

Він додав, що якщо триватиме ескалація конфлікту, з Росії буде надходити озброєння і фінанси для бойовиків, то "ЄС і США будуть допомагати Україні забезпечити безпеку".

Порошенко наголосив, що сьогодні не йдеться про конфлікт Росії й України, а про те, що ситуація на сході України "загрожує безпеці всього регіону".

За його словами, будь-яка країна сьогодні наголошує, що "бореться не за Україну, а за стабільну систему", констатував політик.

Раніше держсекретар США Джон Керрі заявив, що політика Білого дому щодо міжнародного впливу на російську агресію стосовно України виявилася ефективною, незважаючи на критику політичних опонентів Барака Обами у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram