ГоловнаПолітика

У Красному Лимані відновлюється мирне життя, - Турчинов

В.о. президента України збирається призначити нового голову місцевої районної адміністрації

У Красному Лимані відновлюється мирне життя, - Турчинов
Фото: Макс Левин

В.о. президента Олександр Турчинов заявив, що Красний Лиман практично повністю звільнено від терористів, і найближчим часом він планує підписати указ про призначення нового голови місцевої райдержадміністрації.

Про це в.о. глави держави заявив під час відвідування одного з блокпостів біля Слов'янська, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Зараз ми перевіряємо Красний Лиман на наявність залишків терористів, і щойно переконаємося, що повна безпека гарантована, я підписую указ про призначення голови місцевої районної адміністрації, з тим, щоб люди могли повертатися до мирного життя", - заявив Турчинов.

Він також висловив сподівання, що мер Красного Лиману, який був змушений покинути місто, повернеться до виконання своїх обов'язків.

Хто стане новою головою райадміністрації, невідомо. Відомо лише, що це - місцевий житель.

Глава МВС Арсен Аваков, який також був на блокпосту, охарактеризував його так: "Це відомий бойовий офіцер, який забезпечить порядок і дасть можливість району жити мирним життям".

Аваков також заявив, що в складних районах східних областей працюватимуть спеціальні, так звані "зведені" загони міліції, укомплектовані з числа місцевих співробітників внутрішніх органів.

Міністр також прокоментував ситуацію біля Слов'янська.

"Що стосується Слов'янська, то зараз ми працюємо над тим, щоб повністю заблокувати входи і виходи з міста, так щоб терористи не змогли вирватися або отримати підкріплення ззовні", - заявив Аваков.

Глава МВС також зазначив, що місцеве населення сприймає активну фазу АТО "нормально, з розумінням і з полегшенням".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram