ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти рекомендує ВНЗ на Донбасі достроково завершити навчання

Випускники складатимуть державні іспити через Інтернет

Міносвіти рекомендує ВНЗ на Донбасі достроково завершити навчання
Фото: www.student44.ru

Міністерство освіти і науки України рекомендує керівникам вищих навчальних закладів у містах Донецької та Луганської областей достроково завершити навчальний процес для студентів усіх форм навчання.

Про це повідомляється на сайті Міносвіти.

Міністерство пропонує перенести річну екзаменаційну сесію 2013/2014 навчального року для студентів I-III курсів на вересень 2014 року за рахунок ущільнення графіка навчального процесу у першому семестрі 2014/2015 навчального року.

Для студентів-випускників 2014 року освітньо-кваліфікаційних рівнів молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста та магістра рекомендовано організувати проведення державної атестації (складення державних іспитів і захист дипломних, магістерських робіт), використовуючи дистанційну форму проведення державної атестації в режимі онлайн-конференції за допомогою мережі Інтернет.

Водночас з метою забезпечення видачі документів про освіту державного зразка випускникам 2014 року, Міносвіти просить керівників ВНЗ невідкладно оформити остаточне замовлення на виготовлення документів про освіту та укласти відповідну угоду з Державним підприємством "Інфоресурс" для їх оперативного виготовлення.

Раніше Міністерство рекомендувало перенести проведення державної підсумкової атестації учнів 9-х класів шкіл Донецької та Луганської областей в безпечні райони міста чи області. За відсутності умов для проведення атестації в звичному форматі, рекомендувалося провести її у формі виставлення відповідного атестаційного балу за результатами річного оцінювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram